, fix farmacie 0332404000, call center-program extins +40371788888, mobil 0786444664  |  Intrebari frecvente  |  Contacteaza-ne  |  Sfaturi introducere matci in roi sau familii

Acces cont  |  Inregistrare  |  Istoric comenzi

  
  
 Poze Apiguard Gel- tratament Ecologic Antivaroa

     
Pin It


Apiguard Gel- tratament Ecologic Antivaroa

Pret: 15 RON

Pret pachet (10 buc): 150 RON

 
Va rugam sa UploadatiRetetaSauDocumenteID:

Acest produs este cu prescriptie, deci PT a procesa comanda avem rugamintea sa uploadati reteta, nota de comanda, sau documentul dv (buletin sau autorizatie sanitar veterinara)

 x 10  

Disponibil in stoc

Costurile de livrare nu sunt incluse

Acest produs este disponibil spre vanzare doar in pachete de 10 bucati.

   Apiguard reprezinta o tăviţă de 50 g, care se  poate folosi la un stup dezvoltat normal; la un stup mai mare se vor folosi 2 tavite, ideal sa se foloseasca de 2 ori.

Compoziţie: timol 12,5 g. Excipient q.s.p.: 1 tăviţă de 50 g. Indicaţii: tratamentul varozei cauzate de Varroa destructor.

Contraindicaţii: necunoscute (conform producatorului); nu se recomanda utilizarea la pavilioane sau stupi aglomerati (experienta proprie). Efecte secundare nedorite: o uşoară agitaţie în colonie în primele zile după începerea tratamentului. Apiguard este un produs veterinar. Perioada de decontaminare a mierii: 0 zile.

Conform Ordinului ANSVSA nr. 83 din 23 iunie 2014, aceste produse se pot achizitiona din farmacia noastra autorizata din Constantin Langa nr 64, comuna Miroslava, judetul Iasi (situat pe centura Iasului), pe baza unei note de comanda eliberata de medicul veterinar, sau semnand actele specifice (si achitand o taxa). La sediul farmaciei puteti ridica produsele fara o vizita in prealabil intr-un alt loc. Spre deosebire de depozitele veterinare noi putem elibera produsele si catre persoane fizice neatorizate sanitar veterinar pe CNP-ul sau, in baza semnarii documentelor specifice. Sau va putem ajuta la inregistrea/autorizarea exploatatiei dumneavoastra (apicole sau nu numai).

Apiguard, un tratament pe bază de timol VITA(Europe) Limited (UK) a conceput, dezvoltat şi brevetat un tratament pe bază de timol, numit Apiguard. Timolul este un compus natural care se găseşte în cimbru şi în anumite tipuri de miere, cum ar fi cea de tei. Eficacitatea timolului în combaterea acarianului varroa este deja bine cunoscută, cum de altfel este bine cunoscută şi influenţa sa pozitivă asupra sănătăţii şi igienei coloniei. Dezvoltarea gelului Apiguard a optimizat ifuzarea şi acţiunea timolului, făcând din acesta un tratament eficace.Apiguard, asigura o eliberare lentă, controlată. Este un gel cu eliberare lentă, special conceput şi brevetat, care conţine timol. Gelul acţionează ca un burete a cărui ochiuri se micşorează sau se măresc în funcţie de variaţiile de temperatură. Când temperatura creşte, volatilitatea timolului creşte şi ea însă ochiurile buretelui se micşorează; eliberarea timolului este astfel în permanenţă controlată.

Apiguard are două moduri complementare de acţiune. În primul rând, vaporii de timol se împrăştie în colonie ca urmare a ventilării asigurate de aripile albinelor şi atacă acarienii Varroa prin inhalaţie. În al doilea rând, albinele lucrătoare transportă şi difuzează gelul în colonie atunci când comunică fizic unele cu celelalte; în acest caz Apiguard distruge acarienii Varroa prin contact.

Eficacitatea produsului a fost dovedită de numeroase teste. Rezultatele testelor efectuate la nivel mondial arată o eficacitate tipică de 90 - 93%. Multe autorităţi internaţionale au realizat teste clinice de succes. Teste practice au fost efectuate de numeroşi apicultori din diferite regiuni şi zone climatice, în ţări din cele mai diverse cum ar fi Mexic şi Finlanda. Concluziile lor au confirmat pe de o parte eficacitatea produsului, contribuind, pe de altă parte, la adaptarea şi stabilirea condiţiilor de folosire a tratamentului. Nu se înregistrează nici o modificare a gustului mierii provenite din stupi trataţi cu Apiguard în afara perioadelor de cules. Timolul are un rol pozitiv asupra igienei din stup. El acţionează ca acaricid, bactericid şi fungicid, încurajând curăţenia în stup. În consecinţă, prin menţinerea sănătăţii coloniei, Apiguard contribuie la prevenirea a numeroase probleme şi boli.

Apiguard a primit autorizaţie de comercializare de la autorităţile veterinare relevante din ţările europene şi din alte ţări ale lumii. Acest lucru oferă atât consumatorilor cât şi apicultorilor garanţiile şi securitatea asociate unui produs medicinal autorizat. Acaricid: acţiune unică Apiguard: acţiune multiplă Varroa destructor. Dezvoltarea unor suşe rezistente de varroa ca urmare a folosirii Apiguard-ului este însă puţin probabilă. Timolul inhibează procesele biologice ale acarianului, având o acţiune multiplă asupra membranelor celulare şi sistemului nervos, spre deosebire de acaricide, care afectează numai o anumită porţiune a sistemului nervos. Din acest motiv, apariţia rezistenţei la timol este mult mai puţin probabilă. Produs permis în agricultura ecologică conform Regulamentului CEE nr. 2092/91 modificat pe 24 iunie 1991.

Prezentare Apiguard Cum se foloseşte? Când se foloseşte?

   1. Desfaceţi tăviţa cu Apiguard.

  1. 4. Tratamentul durează circa 4 - 6 săptămâni.

• Verificaţi ca albinele lucrătoare să aibă acces la tăviţă. În unii stupi trebuie asigurat un spaţiu deasupra tăviţei cu ajutorul unui cat, a unui capac de stup răsturnat, sau cu ajutorul unui magazin gol. • Lăsaţi tăviţele în stup până când gelul dispare în întregime. • Controlaţi colonia pentru a observa eventualele modificări; uneori este necesar un tratament în afara sezonului. • După începerea tratamentului, colonia poate fi uneori afectată de o agitaţie temporară, care este inofensivă. • Pe durata tratamentului, mirosul caracteristic de timol este uneori perceptibil. Valabilitate: 36 luni.

Detalii (inclusiv filmulete) gasiti aici:

http://www.vita-europe.com/products/apiguard/

Pentru o deductibilitate a costurilor veterinare in exploatatia dumneavoastra comerciala conform ordinului 83 din 2014 trebuie sa ne furnizati autorizatia sau inregistrarea sanitar veterinara a exploatatiei dumneavoastra pe codul CAEN 0149 albine, si codul de exploatatie din registrul ANSVSA fiind necesara o reteta entru eliberarea acestui produs.

Exista posibilitatea ridicarii personale din sediul de langa Iasi- comuna Miroslava, strada Constantin Langa nr 64 de la ora 12:00 la 16:00 .

Pentru comenzile de minim 200 tavite per comanda achitate doar prin OP cu 7 zile inainte de livrare, va putem oferi (inclusiv cu acte pentru decontare prin PNA) un pret de 13 RON per tavita (comanda minima de 2600 RON doar Apiguard); ridicarea in acel caz se face de la sediul nostru unde semnati toate actele necesare pentru PNA.

Lotul pe care il avem pe stoc expira in martie 2020.

Eliberarea acestui produs necesita o nota de comanda semnata de un medic veterinar+reteta. On line putem genera proforma si incasa plata, dar pentru trimiterea produsului vom astepta sa ne trimiteti documentele respective scanate prin e-mail si sa ne transmiteti awb-ul plicului cu care au plecat de la dumneavoastra, ca sa decidem eliberarea produselor respective.

 

, fix farmacie 0332404000, call center-program extins +40371788888, mobil 0786444664 - Comenzi telefonice
09:00-18:00

 


Detalii produs


Categorie: Servicii Veterinare Si Farmacie Veterinara Specific Apicol

Greutate produs: 0.1 kg.

Producator: Vita EuropeProduse similare


Acidul oxalic este nu doar cel mai ieftin tratament importiva lui...
55 RON
Cobaltul este cunoscut pentru efectul sau de stimulare asupra matcii....
15 RON
Pt medicii veterinari Interesati de cresterea eficientei tratamentelor de...
150 RON
ACIDUL OXALIC este cel mai eficient tratament BIO împotriva unuia dintre...
1.600 RON
  
  

  
    

Newsletter

 
Vrei sa afli prin email despre reduceri si promotii? Aboneaza-te acum la newsletter si fii la curent cu tot ce e nou!

  

  
  

  

Marturiile clientilor

 

Chiar au produse pe stoc, au avut si Varatraz in conditiile in care Varachet nu am gasit nicaieri.........

Mihaela din Piatra Neamt

Vezi mai multe marturii
 
  

  
  
  
   
  
 
 
 http://www.btclub.ro/albineiasi