mobil 0786444664, fix farmacie 0332404000  |  Intrebari frecvente  |  Contacteaza-ne  |  Sfaturi introducere matci in roi sau familii

Acces cont  |  Inregistrare  |  Istoric comenzi

  
  
 Poze Apiguard Gel- tratament Ecologic Antivaroa

     
Pin It


Apiguard Gel- tratament Ecologic Antivaroa

Pret: 15 RON

Pret pachet (10 buc): 150 RON

 
Va rugam sa UploadatiRetetaSauDocumenteID: *

Acest produs este cu prescriptie, deci PT a procesa comanda avem rugamintea sa uploadati reteta, nota de comanda, sau documentul dv (buletin sau autorizatie sanitar veterinara)

 x 10  

Disponibil in stoc

Pretul include taxele, pretul nu include cheltuielile de livrare.

Acest produs este disponibil spre vanzare doar in pachete de 10 bucati.

   Apiguard gel


Apiguard este o Tăviţă de 50 g.

O tavița se foloseste la un stup dezvoltat normal, daca este mai mare se folosesc doua tăvițe.

Compoziţie: timol 12,5 g. Excipient q.s.p.: 1 tăviţă de 50 g.
Indicaţii: tratamentul varozei cauzate de Varroa destructor 


Contraindicaţii: necunoscute (conform producatorului), nedorit de a se utiliza la pavilioane sau stupi aglomerati (experienta proprie)
Efecte secundare nedorite: o uşoară agitaţie în colonie în primele zile după începerea tratamentului.
Apiguard este un produs veterinar.
Perioada de decontaminare a mierii: 0 zile.

Conform Ordinului ANSVSA nr. 83 din 23 iunie 2014, Aceste produse se pot achizitiona din farmacia noastra autorizata din Constantin Langa nr 64, Comuna Miroslava, Judetul Iasi (situat pe centura Iasului), pe baza unei note de comanda eliberata de medicul veterinar, sau semnand actele specifice (si achitand o taxa) la sediul farmaciei puteti ridica produsele fara o vizita in prealabila in un alt loc. Spre deosebire de depozitele Veterinare noi putem elibera produsele si catre persoane fizice neatorizate sanitar Veterinar pe CNP-ul sau, in baza semnarii documentelor specifice. Sau va putem ajuta la inregistrea/autorizarea exploatatii dv (apicole sau nu doar apicole).

 


Apiguard, un tratament pe bază de timol VITA(Europe) Limited (UK) a conceput, dezvoltat şi brevetat un tratament pe bază de timol, numit Apiguard.


Timolul este un compus natural care se găseşte în cimbru şi în anumite tipuri de miere, cum ar fi cea de tei. Eficacitatea timolului în combaterea acarianului varroa este deja bine cunoscută, cum de altfel este bine cunoscută şi influenţa sa pozitivă asupra sănătăţii şi igienei coloniei. Dezvoltarea gelului Apiguard a optimizat ifuzarea şi acţiunea timolului, făcând din acesta un tratament eficace.Apiguard, un gel cu eliberare lentă, controlată Apiguard este un gel cu eliberare lentă, special conceput şi brevetat, care conţine timol. Gelul acţionează ca un burete a cărui ochiuri se  icşorează sau se măresc în funcţie de variaţiile de temperatură. Când temperatura creşte, volatilitatea timolului creşte şi ea însă ochiurile buretelui se micşorează; eliberarea timolului este astfel în permanenţă controlată.

Apiguard are două moduri complementare de acţiune. În primul rând, vaporii de timol se împrăştie în colonie ca urmare a ventilării asigurate de aripile albinelor şi atacă acarienii varroa prin inhalaţie. În al doilea rând, albinele lucrătoare transportă şi difuzează gelul în colonie atunci când comunică fizic unele cu celelalte; în acest caz Apiguard distruge acarienii varroa prin contact.


Eficacitatea Apiguard-ului a fost dovedită de numeroase teste Rezultatele testelor efectuate la nivel mondial arată o eficacitate tipică de 90 - 93%. Multe autorităţi internaţionale au realizat teste clinice de succes. Teste practice au fost efectuate de numeroşi apicultori din diferite regiuni şi zone climatice, în ţări din cele mai diverse cum ar fi Mexic şi Finlanda. Concluziile lor au confirmat pe de o parte eficacitatea produsului, contribuind, pe de altă parte, la adaptarea şi stabilirea condiţiilor de folosire a tratamentului. Apiguard, un produs sigur sub raport alimentar. Timolul este deja prezent în multe alimente. Nu se înregistrează nici o modificare a gustului mierii provenite din stupi trataţi cu Apiguard în afara perioadelor de cules. Timolul are un rol pozitiv asupra igienei din stup. El acţionează ca acaricid, bactericid şi fungicid, încurajând curăţenia în stup. În consecinţă, prin menţinerea sănătăţii coloniei, Apiguard contribuie la prevenirea a numeroase probleme şi boli.

Apiguard a primit autorizaţie de comercializare de la autorităţile veterinare relevante din ţările europene şi din alte ţări ale lumii. Acest lucru oferă atât consumatorilor cât şi apicultorilor garanţiile şi securitatea asociate unui produs medicinal autorizat.
Acaricid: acţiune unică Apiguard: acţiune multiplă Varroa destructor

Dezvoltarea unor suşe rezistente de varroa ca urmare a folosirii Apiguard-ului este însă puţin probabilă. Timolul inhibează procesele biologice ale acarianului, având o acţiune multiplă asupra membranelor celulare şi sistemului nervos, spre deosebire de acaricide, care afectează numai o anumită porţiune a sistemului nervos. Din acest motiv, apariţia rezistenţei la timol este mult mai puţin probabilă. Un tratament eficace şi sigur pentru combaterea varozei
Produs permis în agricultura ecologică conform Regulamentului CEE nr. 2092/91 modificat pe 24 iunie 1991.

Prezentare Apiguard
Cum se foloseşte? Când se foloseşte?
1. Desfaceţi tăviţa cu Apiguard.

2. Puneţi tăviţa în partea de sus a ramelor cu puiet.

3. Înlocuiţi tăviţa după două săptămâni. Vara, cât mai curând după recoltare, când temperatura medie din timpul zilei depăşeşte +15°C. Vremea mai caldă face albinele mai active, acestea difuzând Apiguard-ul în colonie. Dacă coloniile necesită hrană, începeţi tratamentul cu câteva zile mai repede pentru ca albinele să aibă timp prima dată să difuzeze Apiguard-ul.®


4. Tratamentul durează circa 4 - 6 săptămâni.

• Verificaţi ca albinele lucrătoare să aibă acces la tăviţă. În unii stupi trebuie asigurat un spaţiu deasupra tăviţei cu ajutorul
unui cat, a unui capac de stup răsturnat sau hrănitor, sau cu ajutorul unui magazin gol.
• Lăsaţi tăviţele în stup până când gelul dispare în întregime.
• Controlaţi colonia pentru a observa eventualele modificări; uneori este necesar un tratament în afara sezonului.
• După începerea tratamentului, colonia poate fi uneori afectată de o agitaţie temporară, care este inofensivă.
• Pe durata tratamentului, mirosul caracteristic de timol este uneori perceptibil.
Valabilitate: 36 luni

detalii (inclusiv si filmulete )gasiti aici:

http://www.vita-europe.com/products/apiguard/

Pt o deductibilitate a costurilor veterinare in exploatatia dv comerciala conform ordinului 83 din 2014 trebuie sa ne furnizati autorizatia sau inregistrarea sanitar veterinara a exploatatiei dv pe codul caen 0149 albine, si codul de exploatatie din registrul ANSVSA fiind necesara o reteta pt eliberarea acestui produs.

Exista posibilitatea Ridicarii Personale din Sediul linga Iasi- Comuna Miroslava, str Constantin Langa nr 64 de la 12:00 la 16:00 


Pt comenzile de minim 200 tavite per comanda achitate doar prin OP cu 7 zile inainte de livrare va putem oferi (inclusiv si cu acte pt decontare prin PNA) un pret de 12.5 RON cu tot cu TVA per tavita  (comanda minima de 2500 RON doar Apiguard) ridicarea in acel caz se face de la sediul nostru unde semnati si toate actele necesare pt PNA si de partea noastra sa fie disponibile la sediul nostru ....

Lotul pe care il avem pe stoc expira in martie 2018

Eliberarea acestui produs necesita o nota de comanda semnata de un medic veterinar+reteta. On line putem genera proforma si incasa plata, dar pentru trimiterea produsului vom astepta sa ne trimiteti documentele respective scanate pe e-mail/si sa ne transmiteti awb-ul plicului cu care au plecat de la dv ca sa decidem eliberarea produselor respective.

mobil 0786444664, fix farmacie 0332404000 - Comenzi telefonice
09:00-18:00

 


Detalii produs


Categorie: Servicii Veterinare Si Farmacie Veterinara Specific Apicol

Greutate produs: 0.10 kg.

Producator: Vita EuropeProduse similare


Acidul oxalic este nu doar cel mai ieftin tratament importiva lui Varroa(cu...
55 RON
ACESTA ESTE UN PRODUS CU PRESCRIPTIE, DEACEEA CAND PLASATI COMANDA VA RUGAM...
22 RON
ACESTA ESTE UN PRODUS CU PRESCRIPTIE, DEACEEA CAND PLASATI COMANDA VA RUGAM...
38 RON
  
  

  

Filtreaza dupa brand

    

Newsletter

 
Vrei sa fii informat prin email despre reduceri, promotii si noutati?

  


  

Marturiile clientilor

 

Chiar au produse pe stoc, au avut si Varatraz in conditiile in care Varachet nu am gasit nicaieri.........

Mihaela din Piatra Neamt

Vezi mai multe marturii
 
  

  
  
  
   
  
 
 
 http://www.btclub.ro/albineiasi