Fix farmacie 0332404000, Call center-program extins +40371788888, mobil 0786444664  |  Intrebari frecvente  |  Contacteaza-ne  |  Sfaturi introducere matci in roi sau familii

Acces cont  |  Inregistrare  |  Istoric comenzi

  
  

Exzolt- flacon de 1 litru, suficient pt a trata 50-80 mii gaini ouatoare de capuse rosii

Pret: 10.000 RON

 
Va rugam sa UploadatiRetetaSauDocumenteID: (optional)

Acest produs este cu prescriptie, deci PT a procesa comanda avem rugamintea sa uploadati reteta, nota de comanda, sau documentul dv (buletin sau autorizatie sanitar veterinara)

 

Disponibil in 5-7 zile de la comanda

Costurile de livrare nu sunt incluse

 
Exzolt 10 mg/ml soluție pentru administrare în apa de băut la pui fluralaner
 
 
3. DECLARAREA (SUBSTANŢEI) SUBSTANŢELOR ACTIVE ŞI A ALTOR INGREDIENTE (INGREDIENŢI)
 Un ml conține:
 
Substanţă activă: 10 mg fluralaner
 Soluție pentru administrarea în apa de băut Soluție de la galben deschis până la galben închis
 
4. INDICAŢIE (INDICAŢII)
 
Tratamentul împotriva infestație acarienilor roșii a puilor (Dermanyssus gallinae) la tineret inlocuire rase ușoare și rase grele, reproducători și găini ouă consum
 
 
5. CONTRAINDICAŢII  
 Nu sunt.
 
 
6. REACŢII ADVERSE  
 Nu sunt. Dacă observați orice reacție adversă, chiar și cele care nu sunt deja incluse în acest prospect sau credeți că medicamentul nu a avut efect vă rugăm să informați medicul veterinar.
 
 
7. SPECII ŢINTĂ
 
14
Găini (tineret inlocuire rase ușoare și rase grele, reproducători și găini ouă consum)  
 
 
8. POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CALE (CĂI) DE ADMINISTRARE ŞI MOD DE ADMINISTRARE
 
Pentru administrare în apa de băut.
 Doza este de 0.5 mg fluralaner pe kg greutate corporală (echivalent cu 0.05 ml de produs), administrat de doua ori, la interval de 7 zile. Trebuie administrată cura completă de tratament pentru efectul terapeutic întreg.
 
Dacă este indicată altă cură de tratament, intervalul dintre două cure de tratament trebuie să fie la interval de cel puțin 3 luni.
 
9. RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ
 
Se determina perioada de timp (între 4 și 24 ore) între care se administrează apa medicamentată a tratamentului în zi. Această perioadă de timp trebuie sa fie suficient de lungă pentru a permite tuturor păsărilor să primească doza necesară. Se estimează câtă apă vor consuma păsările pe perioada tratamentului bazat pe volumul de apă consumat de păsări în zilele precedente. Produsul trebuie adaugat la volumul de apă pe care păsările îl vor consuma într-o zi.Nici o altă sursă de apă nu trebuie să fie disponibilă în perioada de tratament.
 Se calculează volumul de produs necesar bazat pe greutatea totală a păsărilor dintr-o hală care sunt de tratat. Pentru a se asigura administrarea dozei corecte, greutatea corporală trebuie determinată cat mai precis si se va utiliza un dispozitiv de dozare precis pentru măsurarea volumului calculat al produsului care urmează a fi administrat.  
 Volumul neceasr de produs pentru fiecare zi de tratament e calculat pentru intreaga greutate corporală (kg) a întregului efectiv de păsări care urmează să fie tratate:
 
Volumul de produs (ml) pentru ziua de tratament =  Greutatea corporală totală (kg) a puilor care sunt tratați x 0.05 ml/kg
 Prin urmare, 500 ml de produs tratează 10,000 kg greutate corporală (ex. 5,000 pui de 2 kg greutate corporală fiecare) pe ziua de administrare a tratamentului.
 
Pentru prepararea apei medicamentate  se vor urma instrucțiunile de mai jos, în ordinea descrisă: • Se verifică sistemul de adăpare pentru a verifica dacă funcționează corespunzător și nu prezintă scurgeri; de asemenea se asigură ca apa este disponibilă la toate niplurile și adăpătorile tip clopot de băut. • Pentru fiecare zi de tratament, apa medicamentată trebuie proaspăt preparată. o Amestecați volumul cerut de produs cu apă într-un bazin mare pentru medicamente sau creați o soluție stoc într-un recipient mic. Soluția stoc trebuie pe viitor diluată cu apa de băut și administrată în timp, utilizând un repartitor sau o pompă de dozare.  Se adaugă produsul și apa simultan pentru a se evita formarea de spumă. Este important să se clatească dispozitivul de măsurare utilizat pentru măsurarea volumului de produs cerut pe parcursul fazei de umplere pentru a asigura doza completă este golită completă în bazinul de medicament sau soluția stoc și nu rămân reziduri în dispozitivul de măsurare. Soluția se amestecă ușor sau conținutul din bazinul de medicament până când apa medicamentată este omogenă. Se conectează bazinul de medicație sau repartitorul sau pompa de dozarela sistemul de apă de băut. • Se asigură că pompa de dozare este setata corespunzător pentru a distribuii  apa medicamentată pe parcursul perioadei predeterminate de tratament (ore). • Umpleți liniile de băut cu apă medicamentată și verificați dacă apa medicamentată a ajuns până la capătul liniilor. Această procedură trebuie repetată în fiecare zi de administrare.
15

 După fiecare tratament administrat, umpleți recipentul cu soluție stoc cu apă curată (fara medicament) pentru a umple liniile de apă.  
 
 
10. TIMP (TIMPI) DE AŞTEPTARE
 
Carne şi organe: 14 zile. Ouă: zero zile.
 
 
11. PRECAUŢII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE
 A nu se lăsa la vederea si îndemâna copiilor. Acest produs medicinal veterinar nu necesită condiţii speciale de depozitare. A nu se utiliza acest produs medicinal  veterinar după data expirării care este  marcată pe etichetă după EXP. Perioada de valabilitate a produsului medicinal veterinar aşa cum este ambalat pentru vânzare: 3 ani. Perioada de valabilitate după prima deschidere a ambalajului primar: 1 an. Perioada de valabilitate al apei medicamentate: 24 ore.
 
 
12. ATENŢIONARE (ATENŢIONĂRI) SPECIALĂ (SPECIALE)  
 Precautii speciale pentru fiecare specie tinta: Următoarele practici trebuiesc evitate deoarece acestea cresc riscul de dezvoltare a rezistenței și în final poate rezulta o terapie ineficientă: - utilizarea prea frecventă și repetată a acaricidelor din aceași clasă o perioadă prea lungă de timp, - subdozarea, care poate fi rezultat al unei estimări greșite a greutății corporale, administrarea greșită a produsului, lipsa calibrării dispozitivului pentru masurarea volumului.
 
Precauţii speciale pentru utilizare la animale Nivelul de masurile stricte de biosecuritate a halei și fermei trebuiesc implementate pentru prevenirea reinfestării a halei tratate. Pentru asigurarea controlului pe termen lung a populației de acarieni în hala tratată este esențial să fie tratate celelalte hale de păsări infestate din apropierea halei tratate.
 
Precauţii speciale care trebuie luate de persoana care administrează produsul medicinal veterinar la animale Produsul medicinal veterinar poate produce iritații ușoare la nivelul pielii și/sau ochilor. Evitați contactul cu pielea, ochii și mucoasele. Nu mâncați, beți sau fumați când manipulați produsul. Spălați mâinile și pielea care a fost în contact cu apă și săpun după ce se utilizează produsul. În cazul contactului cu ochii, clătiți imediat cu apă. Dacă produsul se varsă, îndepărtați hainele respective.
 Fertilitate si perioada de ouat: Siguranţa produsului medicinal veterinar a fost demonstrată la reproducători și găini ouă consum. Produsul se poate utiliza in perioada de ouat.
 
Supradozare (simptome, proceduri de urgenta, antidot): Nu au fost observate reacții adverse ca urmare a tratamentului la puii în vârstă de 3 săptămâni cu de 5 ori doza recomandată, cu o durată de tratament de 3 ori mai mare față durata recomandată de tratament. Nu au fost observate efecte negative la producția de oua când păsările ouatoare au fost tratate cu de 5 ori doza recomandată, cu o durată de tratament de 3 ori mai mare față durata recomandată de tratament.  
16
Nu au fost observate efecte adverse cu privire la performanțele reproductive la păsările de reproducție care au fost tratate cu de 3 ori doza recomandată, cu o durată de tratament de două ori mai mare față durata recomandată de tratament.  
 
Incompatibilitati: În absenţa studiilor de compatibilitate, acest produs medicinal veterinar nu trebuie amestecat cu alte produse medicinale veterinare.
 
 
13. PRECAUŢII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DEŞEURILOR, DUPĂ CAZ
 
Exzolt nu trebuie deversat în cursurile de apa deoarece poate fi periculos pentru nevertebratele acvatice. Medicamentele nu trebuie aruncate în ape reziduale sau resturi menajere. Solicitaţi medicului veterinar informaţii referitoare la modalitatea de eliminare a medicamentelor care nu mai sunt necesare. Aceste măsuri contribuie la protecţia mediului.
 
 
14. DATE ÎN BAZA CĂRORA A FOST APROBAT ULTIMA DATĂ PROSPECTUL  
 
Informaţii detaliate referitoare la acest produs medicinal veterinar sunt disponibile pe website-ul Agenţiei Europene a Medicamentelor : http://www.ema.europa.eu/.
 
 
15. ALTE INFORMAŢII
 
Flavoane de 1 litru sau 4 litri. Nu toate dimensiunile de ambalaje pot fi comercializate.
 Proprietăţi referitoare la mediul înconjurător: Fluralaner a fost dovedit a fi foarte persistente în sol în condiţii atât aerobe și anaerobe. Fluralaner este degradabil în sedimentele acvatice în condiții anaerobe, în timp ce aceasta a fost dovedit a fi foarte persistente în condiții aerobe.


Aducem produsul la comanda. Nu mentinem produsul in stoc si nici nu desfacem flaconul.

Fix farmacie 0332404000, Call center-program extins +40371788888, mobil 0786444664 - Comenzi telefonice
09:00-18:00

 


Detalii produs


Categorie: Farmacie Veterinara-Solutii si tratamente pt Pasari

Greutate produs: 1 kg.

Producator: IntervetProduse similare


ACESTA ESTE UN PRODUS CU PRESCRIPTIE, DE ACEEA CAND PLASATI COMANDA VA...
200 RON
lipiciul pt Rozatoare cu termen de valabilitate nelimitat facut in Italia....
300 RON
Turta de vara utilizabila pana pe 15-25 august, dupa aceasta data este...
15 RON
Turta de vara utilizabila pana pe 15-25 august, dupa aceasta data este...
14 RON
Multivit Active este solutie la bidon de 5 litri de plastic produsa de MPA...
300 RON
  
  

  
    

Newsletter

 
Vrei sa afli prin email despre reduceri si promotii? Aboneaza-te acum la newsletter si fii la curent cu tot ce e nou!

  

  
  

  

Marturiile clientilor

 

Chiar au produse pe stoc, au avut si Varatraz in conditiile in care Varachet nu am gasit nicaieri.........

Mihaela din Piatra Neamt

Vezi mai multe marturii
 
  

  
  
  
   
  
 
 
 http://www.btclub.ro/albineiasi