, fix farmacie 0332404000, call center-program extins +40371788888, mobil 0786444664  |  Intrebari frecvente  |  Contacteaza-ne  |  Sfaturi introducere matci in roi sau familii

Acces cont  |  Inregistrare  |  Istoric comenzi

  
  
 Poze Tilmicodem imbutelierea la 1 litru

     
Pin It


Tilmicodem imbutelierea la 1 litru

Pret: 250 RON

 
Va rugam sa UploadatiRetetaSauDocumenteID:

Acest produs este cu prescriptie, deci PT a procesa comanda avem rugamintea sa uploadati reteta, nota de comanda, sau documentul dv (buletin sau autorizatie sanitar veterinara)

 

Disponibil in stoc

Pretul include taxa TVA 9% de 9%, Costurile de livrare nu sunt incluse

Tilmicodem este un produs lichid imbuteliat la flacon de 1 litru, utilizabil in diverse tratamente ale bolilor respiratorii si/sau bacteriene la porci si pasari.

INDICATII

La gaini (pui carne, gaini de reproductie, tineret inlocuire) se utilizeaza pentru tratamentul si controlul infectiilor produse de germeni sensibili la tilmicosin: Mycoplasma spp., Pasteurella multocida, Haemophillus paragalinarum, Streptococcus spp., anaerobi (Clostridium spp.) etc.

La suine

Pentru tratamentul infectiilor respiratorii asociate cu Mycoplasma hyopneumoniae, Actinobacillus pleuropneumoniae, Pasteurella multocida, Haemophilus parasuis, Bordetella bronchiseptica precum si alte altor infectii produse de bacterii sensibile la tilmicosin (Fusobacterium spp., Erysipelothrix rhusiopatiae, Listeria, Clostridium spp.).

CONTRAINDICATII

Nu se administreaza la animale cu hipersensibilitate cunoscuta la tilmicosin sau alte macrolide.

Nu permiteti accesul cailor sau a altor ecvine la apa potabila care contine tilmicosin (Tilmicodem 25).

REACTII ADVERSE

La dozele recomandate nu sunt reactii adverse.

SPECII TINTA

Suine si gaini (pui carne, gaini de reproductie, tineret inlocuire).

DOZE, MOD SI CALE DE ADMINISTRARE

La gaini (pui carne, gaini de reproductie, tineret inlocuire): se administreaza in apa de baut in doza de 0,08 ml Tilmicodem 25 / kg greutate vie/zi (corespunzator cu 15 – 20 mg tilmicosin fosfat/kg greutate vie/zi) timp de 3 – 5 zile consecutive.

La suine: se administreaza in apa de baut in doza de 0,09 ml Tilmicodem 25 / kg greutate vie/zi (corespunzator cu 15 – 20 mg tilmicosin fosfat/kg greutate vie/zi) timp de 5 zile consecutive.

Ingestia de apa este dependenta de conditiile clinice ale animalelor. De aceea, pentru a obtine dozajul corect, concentratia in apa de baut va trebui ajustata.

RECOMANDARI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTA

Produsul trebuie diluat inainte de a fi administrat la animale.

Pe toata durata tratamentului, animalele trebuie sa bea numai apa medicamentata. La fiecare 24 ore se prepara apa medicamentata proaspata.

Pentru a asigura dozarea corespunzatoare, greutatea corporala a animalelor trebuie calculata cat mai exact, pentru a se evita sub-dozarea produsului.

TIMP DE ASTEPTARE

Pentru carne si organe

Suine: 7 de zile de la ultima administrare

Gaini: 13 zile de la ultima administrare.

Nu este permisa utilizarea la pasarile ouatoare care produc oua pentru consumul uman.

PRECAUTII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE

A nu se lasa la indemana copiilor! A se pastra in ambalajul original, la temperaturi mai mici de 25ºC, ferit de inghet si lumina solara directa.

Perioada de valabilitate dupa prima deschidere a ambalajului primar: 28 zile. Inchideti bine flaconul dupa fiecare utilizare.

Perioada de valabilitate a produsului medicinal veterinar dupa diluare in apa de baut conform indicatiilor: 24 ore.

ATENTIONARI SPECIALE

Persoanele cu hipersensibilitate cunoscuta la tilmicosin sau la excipientul produsului trebuie sa evite contactul cu produsul.

Produsul nu trebuie administrat nediluat. Utilizarea produsului trebuie sa se bazeze pe sensibilitatea bacteriilor izolate din teren. Daca acest lucru nu este posibil, tratamentul trebuie sa se efectueze pe baza informatiilor epidemiologice locale (regiune, ferma) referitoare la sensibilitatea bacteriilor tinta.

Pentru a se preintampina orice efecte neplacute, la manipularea produsului, se recomanda purtarea manusilor, a ochelarilor de protectie si mastilor de protectie. Spalati mainile dupa manipularea produsului. Spalati cu apa si sapun zonele pielii care au intrat in contact cu produsul. Evitati contactul cu ochii. Daca produsul intra accidental in contact cu ochii, spalati cu apa din abundenta. In caz de ingestie accidentala a produsului sau daca apar simptome caracterizate prin prurit cutanat sau iritatii ale pielii, adresati-va imediat medicului si aratati-i prospectul produsului sau eticheta. Manifestarile serioase, de tipul: umflarea fetei, buzelor sau pleoapelor insotite de dificultati ale respiratiei, necesita asistenta medicala de urgenta.

La dozele recomandate, prin studiile efectuate pe animalele de laborator nu s-au observat efecte teratogene, embriotoxice sau maternotoxice.

Este posibil sa apara fenomenul de rezistenta incrucisata cu alte macrolide si lincomicina.

La suine in caz de supradozare (1,5 sau 2 ori dozele recomandate) se poate inregistra un consum scazut de apa medicamentata si, datorita acestui aspect, uneori poate apare deshidratarea. In acest caz se intrerupe administrarea apei medicamentate, se corecteaza dozele sau se administreaza apa nemedicamentata.

La gaini nu s-a observat refuzul consumarii apei consecutiv supradozarii. In caz de supradozare se reduce consistenta fecalelor.

PRECAUTII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DESEURILOR, DUPA CAZ

Pentru protectia mediului, produsul nu trebuie aruncat in ape reziduale sau la resturi menajere ci in locuri special amenajate. Orice produs farmaceutic veterinar neutilizat sau deseu provenit din utilizarea unor astfel de produse trebuie eliminate in conformitate cu cerintele locale.

DATA ULTIMEI APROBARI A PROSPECTULUI

Februarie 2012.

ALTE INFORMATII

Prezentare: flacoane PE-HD de 1 litru, uneori (foarte rar) se pot gasi in circulatie si flacoane de 100 sau 500 ml.

Este posibil sa nu fie comercializate toate dimensiunile de ambalaje.

Conform Ordinului ANSVSA nr. 83 din 23 iunie 2014, Aceste produse se pot achizitiona din farmacia noastra autorizata din Constantin Langa nr 64, Comuna Miroslava, Judetul Iasi (situat pe centura Iasului), pe baza unei note de comanda eliberata de medicul veterinar, sau semnand actele specifice (si achitand o taxa) la sediul farmaciei puteti ridica produsele fara o vizita in prealabila in un alt loc. Spre deosebire de depozitele Veterinare noi putem elibera produsele si catre persoane fizice neatorizate sanitar Veterinar pe CNP-ul sau, in baza semnarii documentelor specifice. Sau va putem ajuta la inregistrea/autorizarea exploatatii dv (apicole sau nu doar apicole).

Va asteptam aici:

Eliberarea acestui produs necesita o nota de comanda semnata de un medic veterinar+reteta. On line putem genera proforma si incasa plata, dar pentru trimiterea produsului vom astepta sa ne trimiteti documentele respective scanate pe e-mail/si sa ne transmiteti awb-ul plicului cu care au plecat de la dv ca sa decidem eliberarea produselor respective.

, fix farmacie 0332404000, call center-program extins +40371788888, mobil 0786444664 - Comenzi telefonice
09:00-18:00

 


Detalii produs


Categorie: Farmacie Veterinara-Solutii si tratamente pt Pasari

Greutate produs: 1 kg.

Producator: Diferiti ProducatoriProduse similare


  
  

  
    

Newsletter

 
Vrei sa afli prin email despre reduceri si promotii? Aboneaza-te acum la newsletter si fii la curent cu tot ce e nou!

  


  

Marturiile clientilor

 

Da de ce nu aveti Mitak?

Englezu

Vezi mai multe marturii
 
  

  
  
  
   
  
 
 
 http://www.btclub.ro/albineiasi