Fix farmacie 0332404000, Call center-program extins +40371788888, mobil 0786444664  |  Intrebari frecvente  |  Contacteaza-ne  |  Sfaturi introducere matci in roi sau familii

Acces cont  |  Inregistrare  |  Istoric comenzi

  
  
 Poze Varatraz produs impotriva Varoozei- solutie mai economica fata de Varachet

  • Poze Varatraz produs impotriva Varoozei- solutie mai economica fata de Varachet
  • Poze Varatraz produs impotriva Varoozei- solutie mai economica fata de Varachet
  • Poze Varatraz produs impotriva Varoozei- solutie mai economica fata de Varachet
  • Poze Varatraz produs impotriva Varoozei- solutie mai economica fata de Varachet
  • Poze Varatraz produs impotriva Varoozei- solutie mai economica fata de Varachet
  • Poze Varatraz produs impotriva Varoozei- solutie mai economica fata de Varachet
  • Poze Varatraz produs impotriva Varoozei- solutie mai economica fata de Varachet
     
Pin It


Varatraz produs impotriva Varoozei- solutie mai economica fata de Varachet

Pret: 38 RON

 
Va rugam sa UploadatiRetetaSauDocumenteID: (optional)

Acest produs este cu prescriptie, deci PT a procesa comanda avem rugamintea sa uploadati reteta, nota de comanda, sau documentul dv (buletin sau autorizatie sanitar veterinara)

 

Disponibil in stoc

Pretul include taxa TVA 9% de 9%, Costurile de livrare nu sunt incluse

ACESTA ESTE UN PRODUS CU PRESCRIPTIE, DE  ACEEA CAND PLASATI COMANDA VA RUGAM ASIGURATI-VA CA ATI UPLOADAT O COPIE DE PE BULETIN, RETETA, NOTA DE COMANDA SEMNATA DE MEDICUL DV VETERINAR, AUTORIZATIA SANITAR VETERINARA SAU ORICE ALT DOCUMENT ASEMANATOR- FOLOSIND BUTONUL "Selectare Fisiere

    Ordinului ANSVSA nr. 83 din 23 iunie 2014, Aceste produse se pot achizitiona din farmacia noastra autorizata din Constantin Langa nr 64, Comuna Miroslava, Judetul Iasi (situat pe centura Iasului), pe baza Prescriptiei si  unei note de comanda eliberata de medicul dumneavoastra curant. Sau in urma incheierii unui contract de presatari servicii cu Cabinetul Apivet, se va efectua consultatie de specialitate in gospodaria dumneavoastra si se va stabili daca este necesar produsul la care v ati gandit.
    Spre deosebire de depozitele Veterinare noi putem elibera produsele si catre persoane fizice neatorizate sanitar Veterinar pe CNP-ul sau, in baza semnarii documentelor specifice. Sau va putem ajuta la inregistrea/autorizarea exploatatiei dumneavoastre (apicole si nu numai).produsul Varatraz este solutia mai economica a tratamentului contra Varoozei in comparatie cu Produsul Varachet.

Sticluta de solutie Contine Amitraz 15% (ca si Varachetul) dar nu contine Taufluvalinat (cum contine Varachetul).

Modul de administrare - exact ca la varachet prin picurare pe benzi fumigene care se aprin la unul sau la 2 capete.

Punguta contine 50 Benzi.

Dozajul substantei Active este:

2 picaturi la un corp multietajat

3 picaturi la un corp 10 rame de dadant

5 picaturi la un orizontal

daca familiile sunt restranse pt iernat cu diafragme care izoleaza bine spatiul albinelor de spatiul in afara diafragmei solutia se dozeaza in functie de procentul de stup ocupat efectiv si supus tratamentului.

Valabilitate 24 luni din momentul ambalarii.

(lotul care il avem expira in iulie 2019)

Prospectul Produsului:

COMPOZIŢIE
100 ml soluţie antiparazitară conţin:
Amitraz .................................................................. 15 mg
Excipienţi (Alchilbenzensulfonat, Trietanolamină,
Polisorbat 80, Alcool izopropilic, Xilen), q.s.ad... 100 mg

ACŢIUNE FARMACOTERAPEUTICĂ
Amitrazul este o substanţă acaricidă care acţionează prin contact şi prin inhalaţie, reuşind să omoare paraziţii liberi de pe corpul albinelor prin blocarea funcţiilor enzimatice şi nervoase ale acestora. Paraziţii vor muri în maximum 3-4 zile, funcţie de cantitatea de substanţă activă acumulată.
Amitrazul este absorbit rapid după administrare orală şi eliminat din majoritatea ţesuturilor în câteva zile. Este rapid metabolizat şi excretat în special prin urină. Metabolizarea amitrazului este similară calitativ la şoareci, şobolani, pisică, câine, vacă şi om, începând prin hidroliza în N-N'-metil formamidina şi 2,4- dimetil foramilida. Produsul final este acidul 4-amino3-metilbenzoic care este rapid conjugat şi excretat. Amitrazul este slab absorbit pe cale dermică.

SPECII ŢINTĂ 
Albine. 

INDICAŢII 
VARATRAZ se recomandă în tratamentul varroozei la albine. Se utilizează sub formă de fumigaţii, prin urdiniş, la toţi stupii, pe toată durata sezonului activ. Tratamentul cel mai eficient este cel de toamnă, când nu mai există puiet căpăcit, sau este îndepărtat. Primul tratament se va face primăvară şi se va repeta la 10 zile. Următorul tratament se va efectua după extragerea mierii de salcâm şi apoi după extragerea mierii de tei. Un alt tratament se va face în luna august, după recoltarea mierii de la floarea soarelui. Toamna se vor face 3 tratamente la interval de 7 – 10 zile. Pentru a nu se perpetua varooza în stupine este foarte important ca, cel puţin ultimul tratament de toamnă să se execute în absenţa puietului căpăcit. 
Tratamentele se vor aplica numai când temperatura exterioară este de peste 12°C, (intervalul de temperatură recomandată pentru administrare 14 – 18°C) albinele nu sunt strânse în ghem. Tratamentele se aplică când majoritatea albinelor se află în stup (dimineaţă sau în amurg).

POSOLOGIE, CALE ŞI MOD DE ADMINISTRARE 
Produsul - sub formă lichidă - se ia cu o pipetă cu care se picură pe banda de carton, la distanţă egală între picături, astfel:
-  stup multietajat:   2 picături produs /un corp de stup;
-  stup Dadant:     3 picături / un corp de stup;
- stup orizontal:     5 picături / un corp de stup
Dacă familiile au fost restrânse pentru iernat şi diafragmate, cu diafragmă total despărţitoare, atunci cantitatea de VARATRAZ folosită va fi:
- stup multietajat: 1 picătură produs / o jumătate de stup;
- stup Dadant:   2 picături / două treimi de stup;
- stup orizontal:  3 picături / o jumătate de corp de stup 
Dacă într-un stup orizontal există două familii, fiecăreia i se vor administra câte 3 picături de VARATRAZ. Pentru o ardere completă a cartonului, acesta va fi îndoit pe lungime sau pliat armonică. Cartonul se va aprinde la ambele capete, se va introduce (fără flacără) în stup prin urdiniş care imediat se va închide pentru un timp de maxim 15 minute.

CONTRAINDICAŢII, PRECAUŢII ŞI REACŢII ADVERSE
VARATRAZ nu se va administra decât pentru tratamentul varoozei la albine. Nu administrează cu alte antiparazitare. Nu se va mări numărul de picături de VARATRAZ faţă de dozele prescrise deoarece poate avea loc o intoxicare în diferite grade a albinelor.
Depaşirea dozelor, a timpului de inchidere a urdinişului ca şi nerespectarea temperaturii ambientale, pot duce la apariţia de reacţii adverse.

TIMP DE AŞTEPTARE
Miere – Zero zile.

Mierea recoltată în timpul tratamentului cu VARATRAZ nu va fi destinată consumului uman. 

CONDIŢII DE PĂSTRARE
A se păstra în ambalajul original, bine închis, în locuri special amenajate, uscate, la o temperatură mai mare de 15°C, ferit de surse de foc deschis, protejat de lumina directă.

MOD DE PREZENTARE

Flacoane prevăzute cu dop de siguranţă şi pipetă, a câte 10 ml soluţie antiparazitară. Fiecare flacon este ambalat individual într-o cutie de carton împreună cu 50 de benzi de carton fumigen şi un prospect cu instrucţiuni de utilizare.

PRODUCĂTOR: S.C. PASTEUR - FILIALA FILIPEŞTI

Conform Ordinului ANSVSA nr. 83 din 23 iunie 2014, Aceste produse se pot achizitiona din farmacia noastra autorizata din Constantin Langa nr 64, Comuna Miroslava, Judetul Iasi (situat pe centura Iasului), pe baza unei note de comanda eliberata de medicul veterinar, sau semnand actele specifice (si achitand o taxa) la sediul farmaciei puteti ridica produsele fara o vizita in prealabila in un alt loc. Spre deosebire de depozitele Veterinare noi putem elibera produsele si catre persoane fizice neatorizate sanitar Veterinar pe CNP-ul sau, in baza semnarii documentelor specifice. Sau va putem ajuta la inregistrea/autorizarea exploatatii dv (apicole sau nu doar apicole).

Va asteptam aici:

Eliberarea acestui produs necesita o nota de comanda semnata de un medic veterinar+reteta. On line putem genera proforma si incasa plata, dar pentru trimiterea produsului vom astepta sa ne trimiteti documentele respective scanate pe e-mail/si sa ne transmiteti awb-ul plicului cu care au plecat de la dv ca sa decidem eliberarea produselor respective.

In urma incheierii unui contract de prestari servicii cu Cabinetul Apivet, se va efectua consultatie de specialitate in gospodaria dumneavoastra si se va stabili daca este necesar produsul la care v-ati gandit.

Fix farmacie 0332404000, Call center-program extins +40371788888, mobil 0786444664 - Comenzi telefonice
09:00-18:00

 


Detalii produs


Categorie: Servicii Veterinare Si Farmacie Veterinara Specific Apicol

Greutate produs: 0.1 kg.

Producator: FarmavetProduse similare


Acidul oxalic este nu doar cel mai ieftin tratament importiva lui...
55 RON
ACESTA ESTE UN PRODUS CU PRESCRIPTIE, DE ACEEA CAND PLASATI COMANDA VA...
1.100 RON
ACESTA ESTE UN PRODUS CU PRESCRIPTIE, DE ACEEA CAND PLASATI COMANDA VA...
90 RON
  
  

  
    

Newsletter

 
Vrei sa afli prin email despre reduceri si promotii? Aboneaza-te acum la newsletter si fii la curent cu tot ce e nou!

  

  

Oferte speciale

  

  

Marturiile clientilor

 

Ne-au trimis produsele pina si in Italia.... Bravo....

Sandra

Vezi mai multe marturii
 
  

  
  
  
   
  
 
 
 http://www.btclub.ro/albineiasi